Våra trivselregler

Golfens vett och etikett

Sunt förnuft utgör i mångt och mycket golfens oskrivna regler som bidrar till att Umeå Norrmjöle Golfklubb är en plats för alla att trivas och utvecklas på.

Här kommer tips på några bra saker att tänka extra på!

Före golfrundan

Spela säkert

Var rädd om banpersonalen, de har alltid företräde. Är det personal på banan, vänta till dess att denne vinkar fram dig och din boll. Det är de som vinkar först. Sen bekräftar du att du sett deras tecken genom att vinka tillbaka innan du spelar din boll.

Ropa alltid FORE, så högt du kan, om det finns risk att din boll kan träffa någon, eller om du inte vet vart den landar.

Håll ett bra speltempo

På scorekorten, för varje hål, finns angivet vilket tempo din boll bör hålla. Går du i en 2-boll kan du få ha lite tålamod framåt och går du i en boll med lägre tempo kan ni behöva skruva upp farten en aning. Bra tempohöjande åtgärder är att:

Gör dig beredd! Den som först är beredd slår, på tee men även ute på banan och på green, och övriga ser till att göra sig beredda att slå direkt därefter.
Slå en provisorisk boll om du misstänker att ditt första utslag blir svårt att hitta.
Släpp igenom på par-3 hålen i det fall sällskapet bakom redan är på tee när ni inte börjat putta.

En kort paus efter nio hål kan kännas skönt och i kiosken finns dryck och lättare förtäring att tillgå, men se till så att ni har kontakt med bollen framför.

Ta hand om banan

På tee

På fairway

På greenerna

I bunkrarna

Efter golfrundan

När ni spelat sista hålet och du tackat dina medspelare för rundan kliver ni åt sidan och lämnar greenområdet.

Utanför klubbhuset finns sittplatser för summering och i restaurangen finns möjlighet att köpa fika, lunch eller middag och att sitta ner och prata om dagens och kommande rundor!

Skapa en välkomnande atmosfär

På Umeå Norrmjöle Golfklubb vill vi att alla ska känna sig välkomna. Vi skapar en välkomnande atmosfär genom att heja på varandra. Säg hej!

Sidansanvarig:
Senast ändrad:

Våra samarbetspartners