Seniorer

Seniorkommittén ansvarar för att bedriva verksamhet passande klubbens seniorer (+55 år).

Aktiviteter pågår från säsongstart tom slutet av september då vi avslutar med middag och festligheter.

Välkomna att delta är både herrar och damer 55+.

Vi startade upp säsongen 2024 med ett möte Tisdag den 7 maj 2024 kl 10-12 i Norrmjöle Golfrestaurang. Ett 40-tal seniorer deltog och vi beslutade bl a att återgå till en gemensam klass för Antikrundan.

Antikrundan (seriespel)

Vi spelar varje tisdag (från slutet av Maj tom mitten av September) med start kl. 9.00, anmälan för alla med golf-id, sker via Min Golf, startlistor och resultat publiceras också där.

I de individuella tävlingarna spelar vi Poängbogey och Slaggolf varannan gång och i lagtävlingar Greensome, Foursome och Texas Scramble. En tävling med fyra klubbor ingår också under säsongen.

Vid upptaktsmötet 7 maj beslutades återgå till att bara ha en gemensam klass som tidigare år. Dessutom att alla även detta år, kan välja att spela från valfri tee, oavsett ålder. Tee-valet markeras vid anmälan till tävlingar.

Vi beslutade även att fler ska få poäng vid varje deltävling och att det ska delas ut fler priser i seriespelet och ett antal utlottningspriser vid avslutningsmiddagen. Seniorkommittén fick mandat att uppdatera tävlingsbestämmelserna (se länk ovan).

Anmälan till Antikrundan

Anmäl dig och betala via MinGolf. Det finns en ”tävling” upplagd 2024-05-20 som heter ”Antikrundan 2024 – säsongsbetalning”. Anmälan är öppen från 7 maj till 20 juni.

Avgift för hela säsongen är 500 kr. Då ingår spel på samtliga Antikrundans tävlingar samt avslutningsmiddag. 500 kr gäller oavsett om du spelar 1 gång eller alla gånger.

Avgiften skall vara kansliet vid Norrmjöle Golf tillhanda när du spelat din första tävling i Antikrundan, dock senast 30/6. Det går att betala via Min Golf, men även via Swish på nr: 123 156 98 88, skriv Antikrundan.
Det går även att betala med kort i shopen eller via bankgiro: 5682-5011, kom då ihåg att ange namn och golf-ID!

Matchcup

Även denna ingår inom ramen för Antikrundan, spelas med handicap och valfri tee. Anmälan görs via Min Golf senast i mitten av juni. Spelprogram anslås på anslagstavlan i herrarnas omklädningsrum och där fyller man i resultat efter varje omgång.

Arbetsuppgift 2024

Vi kommer även denna säsong att ha som arbetsuppgift att laga fairway en dag i veckan, torsdag morgon.

Britta Torstensson och Owe Pernestam kommer göra ett schema och skicka ut till alla som anmält sig till Antikrundan (schema för juni-juli sänds ut till berörda, augusti-september sänds ut senare).

Det blir en morgon per person, från juni – september, kan man inte får man byta eller höra av sig.

MNS

Matchspel där ett lag med 8 herrar och 4 damer från NMGK möter lag från 6 andra klubbar i mellersta Norrland, bl a Bjurholm, Puttom och Veckefjärden i Ö-vik, Norrfällsviken, Sollefteå och Härnösand.

Lagledare Enar Sjöberg, anmälan görs via Min Golf. Första matchen är 20 juni, gör intresseanmälan till de matcher du vill delta. Laget tas ut inför varje match och vi ser gärna att fler vill prova på detta i år.

Vid bortamatcher åker vi gemensamt i klubbens minibuss och någon bil. Ingen avgift och klubben står för resa till bortamatcherna, då vi även blir bjudna på lunch/middag av hemmaklubben.

Sista tävlingen 15 september i Veckefjärden är en singeltävling med fina priser.

Mini-Touren

Vi fortsätter även i år med Mini-Touren i samarbete med de golfbanor som ligger i regionen; Robertsfors, Bjurholm, Sörfors, Umeå/Holmsund och Norrmjöle. Anders Johansson är vår kontaktperson med de övriga klubbarna och kommer även fungera som tävlingsledare för vår deltävling i Norrmjöle.

Mini-Touren är en tävling med särskild avgift och anmälan som inte räknas in i det ordinarie seriespelet. En nyhet detta år är att de tre bästa resultaten räknas. Det är två herrklasser och en damklass och alla kan välja valfri tee, oavsett ålder. Alla som deltar i minst 4 av 5 tävlingar får pris. Läs mer i tävlingsprogrammet.

Vinteraktivitet - Senior Golf på Golfcenter

Tisdagar och Torsdagar mellan 13-15 under vintern/våren spelar vi simulatorgolf på Golfcenter tillsammans med seniorer från Sörfors och Umeå Holmsund. Vi återkommer till hösten/vintern när denna aktivitet startar igen.

Det finns 6 simulatorer och det finns plats för 24 seniorer varje vecka. Anmälan till info@golfcenter.se (först till kvarn) och man kan vara med så ofta man vill. Avgift 100 kr/gång.

Kontaktuppgifter i Min Golf

Alla utskick går via kansliet enligt de Kontaktuppgifter som är registrerade i Min Golf – se till att du har rätt mobilnummer och e-post registrerad så att du inte missar någon information från klubben. 

Kontaktpersoner Seniorkommittén

Kontaktpersoner Seniorkommittén
Anders Johansson Ordförande                     Tel: 0705447317 Mail: jonte56a@gmail.com                
Enar Sjöberg Tävlingsansvarig                      Tel: 0705706461 Mail: enar.sjoberg@gmail.com
Svante Nordström Matchcup-ansvarig      Tel: 0702520734 Mail: svante.k.nordstrom@gmail.com
Britta Torstensson                                             Tel: 0702720548 Mail: brittasofia@outlook.com

Sidansanvarig:
Senast ändrad:

Tack till våra sponsorer