Banan

Lars Appelblad - Banchef

Banstatus V.10

 

Vintern håller fortfarande banan i sitt grepp även om vi under en period hade milda dagar med uppemot hela 9 plusgrader vilket är både ovanligt och lite onödigt. Hur ser det då ut under detta snötäcke? Innan mildvädret kom så hade vi bättre förutsättningar än på många år vilket känns som efterlängtat. Efter mildvädret så har en liten isskorpa bildats men som jag ser det borde den inte ställa till med allt för stora bekymmer då vi i jämförelse med tidigare år har väldigt bra förutsättningar för en bra start på säsongen, däremot så ger det inga garantier då vårvädret är en oerhört viktig faktor som avgör när och hur säsongsstarten blir och hur det blir är det nog ingen som vet.

Just nu så pågår slipning av aggregat till tee och ena fairwayklipparen samt service av transportfordon. När det gäller maskiner så har vi gjort så gott som all service på alla övriga maskiner samt en större service på våran traktor. Till denna säsong så har vi även gjort en större investering på maskinsidan då 2 st greenklippare och en fairwayklippare har införskaffats. Dessa investeringar kommer att höja och kvalitén på banan både genom bättre klippresultat men även genom bättre användning av våra resurser då mer tid kan läggas på att sköta banan istället för att lägga massor av dyrbar tid på att reparera gamla och omoderna maskiner. Dom nya greenklipparna är dessutom hybrider som är tystare och drar mindre drivmedel och är på så sätt även bättre för vår miljö.

Inför den kommande säsongen så har vi även en hel del annat att se fram emot såsom renoveringen av greenområdena på hål 7 och hål 16 , på hål 16 så kommer området att öppnas så fort som greenen är spelbar men på hål 7 är det svårt att säga när det är möjligt att öppna men förhoppningen är att vi ska ha den spelbar till krögarns cup men då med ett antal droprutor som hjälp när man missat greenen. På hål 7 och hål 13 har vi även renoverat tee men där kommer vi inte att så in utan där kommer färdigt gräs att rullas ut för att snabbare kunna öppna dessa för spel. Har valt att köpa färdigt gräs då etableringen av tee tar längre tid än exempelvis ett greenområde eller fairway då slitaget är hårt och väldigt koncentrerat och extra märkbart i detta fall då det rör sig om par 3:or. Kommer även att behöva hjälp med att rulla ut det färdiga gräset i början av maj, gräset är en färskvara och måste rullas ut direkt vid leverans så det är oerhört värdefullt om vi kan få hjälp med detta.

På personalsidan så har det också blivit en del förändringar då Ronny nu ska driva shopen så kommer han inte att jobba på banan. På banan så kommer istället Lena Borgardt att jobba vilket kommer att bli väldigt bra då vi får ett kvinnligt perspektiv på banan plus att vi strävar efter att få fler kvinnor/tjejer att söka sig till yrket. Lena har under hösten redan testat på att jobba på banan och har gjort det väldigt bra då hon är väldigt noggrann, strukturerad och dessutom en duktig golfare vilket är fina egenskaper när man jobbar på en golfbana. Vi har även fått möjlighet att anställa vår duktige mekaniker Kenneth Sandelin på helår vilket känns oerhört bra då värdefull kompetens annars riskerar att försvinna.

Vill även passa på att påminna alla som har barn eller barnbarn födda 2002 så finns möjlighet att söka ferieprao ( sommararbete för ungdomar) genom umeå kommun ,  vi har ansökt om att ta emot flertalet ungdomar under alla perioder men notera att Norrmjöle golfklubb inte finns under regionen Umeå utan under Hörnefors.

 

Mvh Lars